Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

σαπούνι με θειάφι και θυμάρι


σαπούνι, θειάφι, θυμάρι, ακμή, χειροποίητο,λιπαρότητα


Συστατικά: εκχύλισμα από άγριο θυμάρι  σε βιολογικό ελαιόλαδο, βούτυρο κακάο, καστορέλαιο, βούτυρο καρύδας, θείο (καθαρής μορφής) 8%, πράσινος άργυλος, νερό, ΝαΟΗ ,
αιθέριο έλαιο: tea tree  ημ παρ. :14-6-2014                       5%  υπερλίπανση
Προτείνεται για ακμή, έντονα λιπαρό δέρμα-μαλλιά


Πώς  το θείο βοηθάει στη θεραπεία της ακμής: 
Το θείο είναι γνωστό για την κερατολυτική του δράση. Όταν εφαρμόζεται ξηραίνει το δέρμα και  κάνει  την επιδερμίδα  πιο λεπτή . Όπως γνωρίζετε, ένα σπυράκι δημιουργείται όταν οι πόροι είναι κλειστοί, παγιδεύοντας έτσι την λιπαρότητα  και τα βακτηρία στο εσωτερικό της επιδερμίδας. Το θείο βοηθάει να ανοίξουν οι πόροι πιο γρήγορα και  έτσι να γίνει καλύτερος ο καθαρισμός,  με αποτέλεσμα την θεραπεία της ακμής.

 Το θείο έχει επίσης κάποιες αντιμικροβιακές ιδιότητες.

 Βασικά, το θείο βοηθά να ανοίξουν οι πόροι και στη συνέχεια βοηθά στην ελαχιστοποίηση των βακτηρίων στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

Θυμάρι
Το θυμάρι είναι ένα φυσικό τονωτικό για την μικροκυκλοφορία και έχει αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Χρησιμοποιείται για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες καθώς επίσης για τη ρυθμιστική δράση του στην έκκριση σμήγματος στο δέρμα.



Για καλύτερα αποτελέσματα,  σαπουνιστείτε με  χλιαρό νερό, και αφήστε το σαπούνι  να επιδράσει τουλάχιστον για  1΄ λεπτό πριν να ξεπλύνετε  το πρόσωπο ή το σώμα σας . 


Αν  ήδη χρησιμοποιείται μια θεραπεία ακμής, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από την προσθήκη του θείου στη θεραπεία σας. Όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες ακμής, το θείο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ευαισθησία στον ήλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου