Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

σαπούνι χαμομήλι-καλέντουλα –κίστος









Σαπούνι χαμομήλι-καλέντουλα –κίστος
Συστατικά: βιολογικό ελαιόλαδο, βούτυρο κακάο, καστορέλαιο, βούτυρο καρύδας, έγχυμα σε λάδι χαμομήλι-καλέντουλα-κίστος, άνθη άγριας καλέντουλας, νερό, ΝαOH αιθέριο έλαιο: λεβάντα, υλάνγκ-υλάνγκ ημ παρ. :25-10-2013



Καλέντουλα και άγρια καλέντουλα 
Ένα από τα καλύτερα βότανα για την θεραπεία τοπικών δερματικών προβλημάτων. Για κάθε φλεγμονή του δέρματος, από μόλυνση ή φυσική βλάβη. Ιδανική για κάθε εξωτερική αιμορραγία, τραύματα, μώλωπες ή διαστρέμματα, για ελαφρά εγκαύματα,.
Κατάλληλη σε εγκαύματα, εκζέματα, ερεθισμούς του δέρματος, δίνει ελαστικότητα στο δέρμα (προϊόντα για ραγάδες, αντιρυτιδικά), αλλά ακόμη και στα μαλλιά. Επιπλέον, οι πηκτίνες που υπάρχουν στα φύλλα την καθιστούν ενυδατική. Χρήσιμη και σε θεραπεία κιρσών γι' αυτό και περιέχεται σε προϊόντα για μασάζ.
Κατά των τσιμπημάτων της σφήκας και των μελισσών , κατά των κρεατοελιών (αφέψημα άνθεων). Είναι κατά της ακμής, κατά των νέων και παλαιών ουλών, κατευναστικό των φλογώσεων και ευεργετική στο άγριο δέρμα με αλοιφή.



Κίστος
Είναι κατάλληλος για : φαγούρα, ερεθισμένο δέρμα, νευροδερματίτιδα, ακμή (αντιμικροβιακό, αντισηπτικό, στυπτικό ), φωτοπροστασία .

Επίσης κατάλληλη για βακτηριακές μολύνσεις και αλλεργίες.




Το χαμομήλι είναι:
· Αντιαλλεργικό,


· Αντικνησμικό (ηρεμέι τη φαγούρα)
· Επουλωτικό                                                                  
· Αποσυμφορητικό της επιδερμίδας
· Απαλυντικό
· Ενυδατικό
· Καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
· Έκζεμα, ψωρίαση, κόψιμο, ακμή, δερματίτιδα –
· Δέρμα: ακμή, ροδόχρους πιτυρίαση, φαγούρα, αλλεργίες, μολυσμένα τραύματα, έλκη, έκζεμα μολυσμένό ή ατοπικό ξηρό δέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου